Met Janieck is de lente echt begonnen


Hoewel de essentie van het liedje helemaal niet zo vrolijk is (Dus je denkt dat je beter af bent zonder mij?), zijn de klanken van ‘Does it matter’ van Janieck wel erg vrolijk. Wij verklaren bij Hit100 hiermee de lente officieel voor geopend. En dit schrijft Wikipedia over hem: Janieck Devy, artiestennaam van Janieck van de Polder, (Noordwijk, 1994) is een Nederlands singer-songwriter en acteur. In 2004 maakte hij zijn acteerdebuut in de Nederlandse kinderfilm Pluk van de Petteflet. Hierin vertolkte Van de Polder de hoofdrol. Hierna speelde hij kleinere rollen in Kruistocht in spijkerbroek en My Queen Karo. Als zanger maakt Van de Polder zijn debuut in 2012, met de single Six String Thing. Sindsdien gebruikt hij de artiestennaam Janieck Devy. Zijn grootste succes is de Europese dance-hit Reality van de Belgische dj Lost Frequencies waarin hij de melodie, gitaar, de zang en de tekst voor rekening heeft genomen.

En wie denkt waar komt die sample toch vandaan uit bovenstaand nummer? Nu dat komt uit een nummer uit het eind van de jaren 90, toen een van de projecten van dj Wessel van Diepen onder de naam van Dj Alice het nummer ‘Better off alone’ maakte.

Beide nummers zijn ook te beluisteren in het programma van deze week:

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.