Welke band heeft een vrouwelijke drummer?


Muziek die je instant vrolijk maakt, dit nummer Have I the right van The Honeycombs. Wat meteen opvalt is dat de band een vrouwelijke drummer heeft. Toch een opvallend fenomeen, zeker in het jaar 1964 toen het nummer een hit was. Wie was zij? Het was ‘Honey’ Lantree, oftewel Ann Margot Lantree. De band was geen lang leven beschoren. Wikipedia er over: “The Honeycombs was een Britse popgroep, opgericht in 1963 in Noord-Londen. De groep had één grote hit, Have I the Right? in 1964. Daarna ebde de belangstelling voor de groep weg. In 1967 vielen The Honeycombs uit elkaar” en “De groep begon in 1963 als amateurbandje. De band bestond uit de kapper Martin Murray, zijn assistente Honey Lantree, haar broer John Lantree en twee vrienden.” Dit soort muzikale herinneringen en meer halen we weer op in de programma’s van Hit100 van deze week.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.