Wie kent Jonathan Richman nog?

Jonathan Richman

Hij heeft maar 1 hit gehad in Nederland, in 1977, maar nu nog brengt hij regelmatig tracks uit. De laatste was in 2018. We hebben het over Jonathan Richman (1951 – Boston). Deze Amerikaanse muzikant groeide op in een Joods gezin en voelde zich daarin altijd eenzaam en zocht daarom zijn toevlucht tot muziek. Niet naar de Punk, zoals in zijn jeugdjaren gebruikelijk was, maar meer naar de rock-‘n-roll, hoewel je dat niet zou zeggen met dit wat vreemde instrumentaaltje van The Egyptian Reggae waarmee hij een hit had in ons land. Het nummer is deze week ook te beluisteren in het programma van Hit100.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.