Geronimo!

Geronimo! is een kreet geworden met veel kracht, maar waar komt het vandaan. Het meest waarschijnlijk is dat het verwijst naar een Apache-leider met dezelfde naam. Maar bij Wikipedia hebben ze er nog een andere verklaring voor. Het zou als eerste gebruikt zijn door beginnende parachutisten van het Amerikaanse leger in 1940.

Die waren bang voor de eerste sprong die ze moesten gaan maken. De avond daarvoor hadden ze samen een film gekeken, waarin de eerder genoemde indianenleider voorkwam. Ze waren aan het dollen dat ze hun eigen naam niet meer zouden kunnen onthouden van angst, waarop eentje zei: Als ik spring zeg ik Geronimo! En die kreet beklijft en wordt nu nog steeds gebruikt door parachutisten, naar het schijnt.

Feit is dat in 2014 de Australische band Sheppard een hit had met deze kreet. En dat nummer is deze week te beluisteren bij Hit100.nl

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.