What keeps Redbone alive?

Pure jeugdherinneringen bij deze hit van Redbone!

Redbone, wie kent het nog? Dit schrijft Wikipedia er over: De groep werd in 1968 in Los Angeles opgericht door de broers Pat Vegas (basgitaar en zang) en Lolly Vegas (gitaar en zang), twee “Native Americans” die geboren werden als de Mexicaans-Amerikaanse gebroeders Vasquez en een Yaqui afkomst claimden. Groepslid Tony Bellamy (gitaar, piano en zang; eigenlijke naam: Tony Avrilla) is van deels Indiaanse afkomst, en drummer Peter “Last Walking Bear” DePoe is een Cheyenne-indiaan. Redbone maakte commerciële popmuziek met latin- en cajun- invloeden. De groep is nog steeds actief, met Pat Vegas als enige originele groepslid. Pete DePoe werd in 1973 vervangen door Butch Rillera, die de groep in 1975 verliet. Lolly Vegas verliet de groep in 1995 na een beroerte (en is overleden op 4 maart 2010, op 70-jarige leeftijd); iets later verliet ook Tony Bellamy (overleden op 25 december 2009) de groep.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.