Everything but the girl and more

Everything but the girl is een bandnaam die bedacht zou zijn door een uitspraak van een winkelier (‘Je kunt hier alles kopen, behalve het meisje’, doelend op de verkoopster). Aardige wikipedia-weetjes zijn verder: Everything But The Girl (EBTG) is een Engelse tweepersoonsband die in 1982 werd opgericht in Hull. Leden van de band zijn zangeres (en soms gitarist) Tracey Thorn (1962) en gitarist en toetsenist Ben Watt (1962) die ook getrouwd zijn.

Hun grootste hit was een remix van het lied Missing uit 1994 door Todd Terry. Aanvankelijk maakte de band sophistipop maar in de jaren negentig schoof de band op richting dancemuziek. Sinds 2001 is de band inactief, maar hij is nooit opgeheven. En de hit is te beluisteren in de reclamevrije programma’s van deze week.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.