Who do you think you are?

Heerlijke showopener dit: de zacht zoete klanken van the Spice Girls met Who do you think you are. Wikipedia weet over het nummer te melden: “Who Do You Think You Are” is geschreven door de groepsleden samen met Paul Wilson en Andy Watkins. Het werd uitgebracht in november 1996. Het nummer is sterk beïnvloed door dance-pop uit de vroege jaren ’90, en heeft een disco-beat die lijkt op de muziek van de late jaren zeventig. De teksten gaan over het leven van een superster en hoe iemand verstrikt kan raken in de wereld van roem. In februari 1997 opende de groep de BRIT Awards met “Who Do You Think You Are”. De Union Jack-jurk die Geri Halliwell droeg tijdens de uitvoering haalde de voorpagina van verschillende kranten en wordt nu herinnerd als een van de meest iconische symbolen van Cool Britannia.

Te beluisteren dus, samen met nog heel veel andere muziek, in de reclamevrije Hit100-programma’s van deze week:

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.