Who’s big in Japan?

Grappig hoe een oude plaat kan herleven, nu het nummer dagelijks gebruikt wordt bij de programma’s op NPO over de Olympische Spelen. Bij ons klinkt nu ook ‘Big in Japan’ uit de luidsprekers. Maar wie zong het? Kom er maar in Wikipedia: Alphaville is een Duitse synthpop/-rockband die populair was in de jaren tachtig van de twintigste eeuw.

De band werd in 1982 opgericht door Marian Gold (echte naam Hartwig Schierbaum), Bernhard Lloyd (Bernhard Gößling) en Frank Mertens (Frank Sorgatz) in Münster. De eerste naam van de band was Forever Young, wat tevens de titel zou worden van een van hun grootste hits. In 1983 werd de bandnaam veranderd in Alphaville, naar de sciencefictionfilm Alphaville uit 1965 van Jean-Luc Godard. In 1984 bracht Alphaville zijn debuutsingle “Big in Japan” uit, een grote hit, gevolgd door “Sounds like a melody” en “Forever Young”. Tussen 1984 en 2017 werden vijftien albums uitgebracht.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.