Let me show you the way to go

Michael Jackson kent ‘iedereen’, maar wist je dat er ook een hele geschiedenis aan vooraf ging voordat deze jonge telg uit de Jackson-familie zijn eigen succes kon noteren? Samen met zijn broers maakte hij onder andere furore als The Jackson 5 en later onder de naam The Jacksons. Uit die periode stamt deze hit, die deze week reclamevrij te beluisteren is op Hit100: Show you the way to go.

Wikipedia schrijft over dit nummer onder andere: “Show You the Way to Go” werd een hit voor de Jacksons na hun vertrek uit Motown, bijna twee jaar eerder. De verhuizing maakte het de broers gemakkelijk om hun eigen materiaal te schrijven en te produceren. Ze brachten een paar jaar door onder de productie en leiding van Gamble en Huff en tekenden bij Philadelphia International Records. Dit was een van de nummers die de producers voor de broers schreven.

Dit nummer werd uitgebracht nadat ‘Enjoy Yourself’ een jaar eerder was uitgebracht. Michael zong lead- en achtergrondzang. Marlon Jackson en de rest van de broers (Randy had Jermaine vervangen) hadden deden achtergrondzang. Het nummer bereikte nummer 6 in de Amerikaanse Billboard R&B-kaart, nummer 28 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en nummer 1 in de UK Singles Chart. Na het opnemen van het album Goin’ Places in 1977 verlieten de Jacksons Philadelphia International voor Epic. De B-kant van de single was “Blues Away”, het eerste nummer dat Michael Jackson helemaal zelf schreef.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.