Sail on met Hit100 to calm waters

Dit is een van die platen waarvan je ongezien durft te gokken dat die ’toch wel absoluut op nummer 1 moet hebben gestaan’. Niet dus. Sail On van The Commodores is nooit verder gekomen dan de nummer 4 positie in de Top 40. Op die plek hebben ze twee weken gestaan, waarna dat daling weer werd ingezet. En we hebben het dan over het jaar 1979. Beetje info via Top40.nl: ‘De Commodores werd in 1968 opgericht door een groep studenten uit Tuskegee, Alabama; de uiteindelijke bezetting was Lionel Richie (sax, piano, zang), Thomas McClary (sologitaar), Milan Williams (keyboards, trombone, gitaar), William King (trompet, slaggitaar, synthesizer), Ronald La Pread (bas, trompet) en Walter Orange (drums, zang). Aanvankelijk noemden ze zich The Jays, maar omdat dat te veel op The O’Jays leek, werd gekozen voor de Commodores.’

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.