The man who sold the world: Lulu of David Bowie?

Je zou er een psychologische studie naar kunnen doen: Vind je de eerste versie van een lied dat je gehoord hebt automatisch de beste? Daar leent zich het nummer ‘The man who sold the world’ in ieder geval wel voor. De versie van Lulu hoorden we voor het eerst via een cassettebandje met de Mi Amigo-top 50 onderweg naar Frankrijk en mede door die omgeving kleven er goede herinneringen aan deze uitvoering van het nummer.

Want het origineel is natuurlijk van David Bowie. Die versie is iets rauwer en minder gepolijst, maar landt door de volgorde van beluistering niet lekker in onze oren. Als iemand zegt: Die van Bowie is veel beter!, dan geloven we dat direct en kunnen ons er ook wel wat bij voorstellen. Maar voor vandaag gaan we voor die van Lulu. Omwille van het voorjaars- en Frankrijkgevoel!

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.