I wanna be a rock-dj

Rock DJ” is een song van de Engelse zanger en songwriter Robbie Williams, die voorkomt op zijn derde studioalbum, Sing When You’re Winning (2000).

Het lied werd uitgebracht op 31 juli 2000 als de eerste single van het album. Het samplet de snaren van Barry White’s nummer “It’s Ecstasy When You Lay Down Next to Me” en bevat ook een sample van “Can I Kick It?” door A Tribe Called Quest en heeft een citaat uit “La Di Da Di” van Slick Rick en Doug E. Fresh.

“Rock DJ” bereikte nummer één in Costa Rica, IJsland, Ierland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl het de top 10 bereikte in Australië, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje en Zwitserland. Het was het vierde best verkochte nummer van 2000 in het Verenigd Koninkrijk. In de videoclip is te zien hoe Williams indruk probeert te maken op een vrouwelijke DJ door zich uit te kleden en uiteindelijk zijn huid en spieren te verwijderen, waardoor hij als een skelet eindigt. Het nummer won British Single of the Year en de video won British Video of the Year bij de Brit Awards 2001. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.