What is life? Weet jij het antwoord?

“What Is Life” is geschreven door Harrison en geproduceerd door Harrison en Phil Spector. Harrison kreeg het idee voor het nummer terwijl hij op weg was naar een opnamesessie van Billy Preston. De sessies voor diens album That’s the Way God Planned It vonden plaats tussen april en juli 1969, toen Harrison nog in The Beatles zat. In zijn autobiografie I, Me, Mine vertelde Harrison dat hij het nummer “erg snel” schreef en vond dat het een “perfect, catchy popnummer” voor Preston was. Toen hij bij de opnamesessie arriveerde, kwam hij er echter achter dat Preston meer met “funky muziek” aan het werk was. In plaats van het met The Beatles op te nemen, legde Harrison het nummer opzij en maakte hij het een jaar later af tijdens de sessies voor zijn eigen album All Things Must Pass. (Bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.