Be my baby, back to the sixties

“Be My Baby” is een nummer van de Amerikaanse meidengroep de Ronettes, dat in augustus 1963 als single werd uitgebracht op Philles Records. Het werd geschreven door Jeff Barry, Ellie Greenwich en Phil Spector en was de grootste hit van de Ronettes. Het wordt vaak gerangschikt onder de beste nummers van de jaren zestig en wordt door sommigen beschouwd als de beste popplaat aller tijden, zo schrijft Wikipedia. Wat vind jij?

Spector produceerde “Be My Baby” in Gold Star Studios met zijn de facto huisband, later bekend als “the Wrecking Crew”. Het was de eerste keer dat hij opnam met een volledig orkest en het nummer wordt beschouwd als het ultieme voorbeeld van zijn Wall of Sound-opnametechniek.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.