Hit100 is happy and hippie

Happy and hippie, zo kun je de sfeer rond het nummer Good Morning Starshine van Oliver wel omschrijven. Veel hits heeft deze Oliver, geboren als William Oliver Swofford (1945-2000), niet gehad. Bovenstaand nummer was het grote succes voor deze Amerikaanse popzanger.

Zijn welverzorgde uiterlijk en hoge tenorstem waren het perfecte medium voor de single Good Morning Starshine (juli 1969) uit de pop/rock musical Hair met een 3e plaats in de Billboard Hot 100, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht en die een maand later werd onderscheiden met een Gouden Plaat door de RIAA. Later in het voorjaar, verbeterde de balladesong Jean (uit de met een Oscar geprijsde film The Prime of Miss Jean Brodie) zijn voorgaande prestatie met een 2e plaats in de Hot 100 en een 1e plaats in de Billboard easy listening-hitlijst. Van de song, geschreven door Rod McKuen, werden ook meer dan een miljoen exemplaren verkocht en vergaarde Oliver zijn tweede Gouden Plaat binnen enkele maanden. Maar daarna hield het ook zo goed als op.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.