Hoe Wipe Out tot stand kwam

Wipe Out van de Surfaris was een van die lekkere instrumentale platen uit de jaren zestig, die gretig gebruikt werden door de (zeezender) dj’s, om daarmee hun programma af te sluiten.

Nu hoor je nauwelijks instrumentale platen op de radio, maar dat was toen wel anders. Het had ook een noodzaak. Als je een op de band en op land opgenomen programma afspeelde via de zender aan boord moest er enige speling zijn voor de advertenties, die later in het uur gemonteerd werden.

En dat instrumentaaltje aan het eind bood die ruimte. De dj zei ‘dag en tot een volgende keer’ (en waarschijnlijk nog wat meer) en dan had je zo’n 2 minuten speling in je programma, dat je op die manier makkelijk aan het eind kon inkorten.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.