Best music from Norway?

“Take On Me” is een nummer van de Noorse synthpopband A-ha. De originele versie, opgenomen in 1984, werd geproduceerd door Tony Mansfield en geremixt door John Ratcliff. De internationale hitversie uit 1985 werd geproduceerd door Alan Tarney voor het debuutstudio-album van de groep, Hunting High and Low (1985). De opname combineert synth-pop met een gevarieerde instrumentatie, waaronder akoestische gitaren, keyboards en drums.

De originele versie “Take On Me” uit 1984 slaagde er niet in om in het Verenigd Koninkrijk in de hitparades te komen, de latere versie wel. In de Verenigde Staten stond de single in oktober 1985 bovenaan de Billboard’s Hot 100, ongetwijfeld ondersteund door de brede publiciteit op MTV van de innovatieve muziekvideo van regisseur Steve Barron, waarin de band in een live-action animatiereeks met potloodschetsen wordt getoond. De video won zes prijzen en werd genomineerd voor twee andere tijdens de 1986 MTV Video Music Awards. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.