Just shake it off!

Shake It Off is een nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift. De teksten gaan over Swift’s onverschilligheid voor haar tegenstanders en hun negatieve kijk op haar imago. Het nummer was de eerste single van haar vijfde studioalbum, 1989, dat Swift op de markt bracht als haar eerste popalbum.

Retrospectief beschouwden critici “Shake It Off” als een effectieve opener voor het 1989-tijdperk, dat Swift’s geluid en beeld transformeerde van country naar pop. In de VS bracht de single 50 weken door – waaronder vier weken op nummer één – in de Billboard Hot 100. “Shake It Off” stond ook bovenaan de hitlijsten in Australië, Canada, Hongarije, Mexico, Nieuw-Zeeland en Polen. De single werd ondersteund door een videoclip geregisseerd door Mark Romanek. De video, waarin Swift een onhandige persoon portretteert die probeert verschillende danspasjes te oefenen zonder succes. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.