O Sheila, are you Ready for the world?

“Oh Sheila” is een single uit 1985 van Ready for the World. Het nummer bereikte nummer één in de Billboard Hot 100, de Hot Black Singles en de Hot Dance Club Play-hitlijsten. Het was de eerste van twee hitparades voor de band op de Billboard R&B-hitlijst, voorafgaand aan hun 1986 nummer één R&B-hit, “Love You Down”.

Het lied wordt vaak verkeerd toegeschreven aan Prince, vanwege de gelijkenis met zijn vocale en muzikale stijl, evenals de overtuiging dat de songteksten verwijzen naar de frequente Prince-medewerker Sheila E.

Het gebruik van een faux Brits accent tijdens delen van het nummer had de voorkeur van zanger Melvin Riley Jr., die zei: “Ik hou van dat soort accent, dus ik dacht dat ik dat geluid zou gebruiken.” (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.