Flashdance, what a feeling

“Flashdance… What a Feeling” is een nummer uit de film Flashdance uit 1983 met muziek van Giorgio Moroder en teksten van Keith Forsey en de artiest van het nummer was Irene Cara. Moroder schreeg met Cara en Forsey de meeste teksten nadat ze de laatste scène ervan te zien kregen waarin de hoofdpersoon danst tijdens een auditie voor een groep juryleden.

Ze waren van mening dat de ambitie van de danser om te slagen als een metafoor kon dienen voor het verwezenlijken van elke droom die een persoon heeft en schreven teksten die beschreven hoe het voelt als muziek iemand inspireert om te dansen. Het nummer werd uiteindelijk gebruikt voor de scène die ze keken en ook tijdens de openingscredits, aangezien de hoofdpersoon als lasser wordt getoond.

Het succes van het nummer maakte Cara duidelijk dat ze geen royalty’s ontving die waren vastgelegd in haar platencontract, en ze ondernam juridische stappen tegen haar label om compensatie te krijgen. Het verzet dat ze beweerde te hebben geleden als vergelding voor het indienen van een rechtszaak, zorgde ervoor dat ze zich buitengesloten voelde van de entertainmentindustrie terwijl ze worstelde om werk te vinden. Hoewel ze royalty’s begon te ontvangen voor de opnames die ze voor hen maakte, verklaarden het label en de eigenaar faillissement en beweerden dat ze haar niet in staat waren om haar de schikking van $ 1,5 miljoen te betalen die ze had gekregen van een Superior Court in Los Angeles. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.