Higher power with Coldplay

“Higher Power” is een nummer van de Britse rockband Coldplay van hun negende album Music of the Spheres. Het werd uitgebracht op 7 mei 2021 als de eerste single, geschreven door de vier leden van de band, Federico Vindver en Denise Carite, terwijl de productie werd afgehandeld door Max Martin.

Tijdens een interview met Mark Savage van BBC News zei leadzanger Chris Martin dat het nummer ‘gewoon uit de lucht viel’: “Ik bedacht eerst de titel, maar worstelde om de melodie en de tekst te vinden die erbij hoorden. Toen verbleef ik op een dag op deze plek en de gootsteen was erg resonerend. En dus begon ik de gootsteen te raken [om dit te maken] beat… en toen ging ik naar het pianotoetsenbord, en het nummer landde gewoon in één keer”.

Hij legde ook uit dat “het lied gaat over het zoeken naar de astronaut in ons allemaal, de persoon die verbazingwekkende dingen kan doen”. De zanger vertelde Zoe Ball later dat het nummer een intergalactische oorsprong had en zei: “We hebben geprobeerd ons voor te stellen hoe muziek op andere planeten zou kunnen klinken, en proberen ons voor te stellen dat we die andere acts zijn, dus we denken niet aan onszelf als zijnde de band Coldplay uit Engeland”, legde hij uit. (Bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.