Remember Smokey Robinson?

“The Tears of a Clown” is een nummer geschreven door Hank Cosby, Smokey Robinson en Stevie Wonder en oorspronkelijk opgenomen door Smokey Robinson & the Miracles voor het Tamla Records-label, dochteronderneming van Motown, dat voor het eerst verscheen op het album Make It Happen uit 1967.

Het werd opnieuw uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk als single in juli 1970, en het werd een nummer 1 hit in de UK Singles Chart voor de week die eindigde op 12 september 1970. Vervolgens bracht Motown “The Tears of a Clown” uit als single ook in de Verenigde Staten, waar het al snel een nummer 1 hit werd in zowel de Billboard Hot 100 als de R&B Singles-hitlijsten.

Dit nummer werd een internationale millionseller en in 2002 een Grammy Hall of Fame-inductee. Het succes leidde ertoe dat de leadzanger, songwriter en producer van Miracles, Smokey Robinson, die had aangekondigd de act te verlaten, tot 1972 bleef. In 2021 stond het nummer 313 in Rolling Stone’s “Top 500 Greatest Songs of All Time” . (Bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.