Sir Duke at the White House

Zoek je naar het nummer ‘Sir Duke’ kom je bovenstaande video tegen. Blijkt Stevie Wonder het nummer ook in het Witte Huis gespeeld te hebben toen de Obama’s daar nog woonden.

‘Sir Duke’ is een song van zijn album Songs in the Key of Life uit 1976. Het nummer, dat in 1977 als single werd uitgebracht, stond bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 en Black Singles-hitlijsten en bereikte nummer twee in de UK Singles Chart, zijn grootste hit destijds. Het nummer is geschreven als eerbetoon aan Duke Ellington, de invloedrijke jazzlegende die in 1974 was overleden. De teksten verwijzen ook naar Count Basie, Glenn Miller, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.