That’s the way I like it!

“That’s the Way (I Like It)” is een nummer van de Amerikaanse disco- en funkband KC and the Sunshine Band van hun titelloze tweede studioalbum. De single werd de tweede nummer 1-hit van de band in de Billboard Hot 100 en het is een van de weinige hitparades in de geschiedenis die in een periode van een maand meer dan één keer op nummer 1 stond, zoals tussen november. en december 1975.

Het stond een week lang bovenaan de Amerikaanse hitlijst en werd toen vervangen door een ander disconummer, “Fly, Robin, Fly” van Silver Convention. “That’s the Way (I Like It)” keerde nog een week terug naar nummer 1 nadat “Fly, Robin, Fly” drie weken bovenaan stond. “That’s the Way (I Like It)” stond ook een week op nummer 1 in de soul singles chart.

Voor release als single en radio-airplay werd het nummer tekstueel afgezwakt van de originele opname, omdat de vrees bestond dat er anders te weinig radio-airplay zou zijn. Maar de seksuele ondertoon kan de ontvangst van de plaat in disco’s hebben verbeterd, waardoor de algehele populariteit in de hitlijsten is toegenomen. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.