De 100-ste Number One Show bezoekt (virtueel) The States

The Number One Show viert deze week een feestje: We hebben de 100-ste editie gemaakt. Wekelijks een overzicht van nummer 1 hits van de afgelopen decennia, gecombineerd met de hits van deze week in NL, GB en USA.

Voor Amerika is dat deze week het nummer ‘Bad Habit’ van Steve Lacy. Wie is die Lacy? Kom er maar in Wikipedia:

Steve Thomas Lacy-Moya (geboren 23 mei 1998 in California) is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en producer. Hij kreeg erkenning als gitarist van de alternatieve R&B-band The Internet. In 2017 bracht hij zijn zelf geproduceerde debuut-EP uit, Steve Lacy’s Demo. Hierna werd Lacy samen met Frank Ocean gekenmerkt op het nummer “911 / Mr. Lonely” van Tyler, the Creator; en schreef mee aan liedjes voor artiesten als Solange Knowles, Chloe x Halle, en Kendrick Lamar, met wie hij samenwerkte aan het nummer “Pride”.

Vampire weekend

Zijn debuutstudio-album, Apollo XXI (2019), leverde hem een ​​nominatie op voor Best Urban Contemporary Album bij de 62e jaarlijkse Grammy Awards. Hij zou datzelfde jaar te zien zijn op de single “Sunflower” van Vampire Weekend. Vervolgens werkte hij samen met Calvin Harris (onder de naam Love Regenerator) aan het nummer “Live Without Your Love”, wat hem een ​​hit in het Verenigd Koninkrijk opleverde.

Zijn tweede studioalbum, Gemini Rights (2022), bereikte een hoogtepunt in de top tien van de Billboard 200-hitlijst. Het album bracht de single “Bad Habit” voort, dat nummer één bereikte in de Billboard Hot 100.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.