That sound, from my old piano!

“My Old Piano” is een nummer van de Amerikaanse R&B-zangeres Diana Ross. Het werd geschreven en geproduceerd door Chic-leden Nile Rodgers en Bernard Edwards voor haar titelloze tiende studioalbum (1980). Daarin zingt Ross over het plezier van pianospelen en beschrijft zij het alsof het een persoon is. Het lied werd uitgebracht als derde en laatste single van het album in de Verenigde Staten, en de tweede single elders. In een begeleidende muziekvideo verschijnt Ross het nummer in een appartement met een oude piano.

In tegenstelling tot eerdere singles “Upside Down” en “I’m Coming Out”, was “My Old Piano” niet zo succesvol in de Verenigde Staten (omdat het bijna twee jaar na de release van het album als single werd uitgebracht, tegen die tijd had Ross vertrokken Motown Records); het was echter een commercieel succes in Europa, met name in het Verenigd Koninkrijk, waar het een Top 10-hit was en haar een zilveren disc-award van de British Phonographic Industry (BPI) opleverde voor een verkoop van meer dan 250.000 exemplaren. (Bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.