Feliz Navidad to you!

Hoe maak je een wereldhit? Nou zo: “Feliz Navidad” (letterlijk vert. Merry Christmas) is een kerstlied geschreven en voor het eerst opgenomen in 1970 door de Puerto Ricaanse singer-songwriter José Feliciano. Feliciano zegt dat hij het nummer heeft opgenomen terwijl hij heimwee had met Kerstmis, zijn familie in New York City en zijn uitgebreide familie daarbuiten miste terwijl hij in een studio in Los Angeles zat.

Hij herinnerde zich dat hij kerstavond met zijn broers had gevierd, traditionele Puerto Ricaanse gerechten had gegeten, rum had gedronken en kerstliedjes had gezongen. “Het was de uitdrukking van de vreugde die ik voelde met Kerstmis en het feit dat ik me erg eenzaam voelde”, vertelde hij in december 2020 aan NPR. “Ik miste mijn familie, ik miste kerstliederen met hen. Ik miste de hele kerstscène.” (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.