Let’s have a wonderful christmastime

“Wonderful Christmastime” is een kerstlied van Paul McCartney. Opgenomen tijdens de sessies voor zijn soloalbum McCartney II (1980), werd het uitgebracht in november 1979 na Wings’ laatste album Back to the Egg eerder dat jaar.

Het was McCartney’s eerste solo-single in meer dan 8 jaar sinds “Eat at Home” in 1971. “Wonderful Christmastime” staat in de top 10 in Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Letland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, evenals in de top 20 in Canada, Slowakije, Zweden en Zwitserland. Ondanks dat het door sommige muziekcritici wordt beschouwd als een van McCartney’s zwakkere composities, is het een populair lied tijdens Kerstmis en is het door de jaren heen door talloze artiesten gecoverd.

McCartney nam het geheel in zijn eentje op tijdens de sessies voor zijn soloproject McCartney II. Hoewel de leden van Wings niet op de opname staan, verschijnen ze wel in de promotionele muziekvideo, die werd gefilmd in de Fountain Inn in Ashurst, West Sussex. Het bevat ook beelden die zijn gefilmd in het Hippodrome Theatre in Eastbourne, waar McCartney zijn tournee door het VK in 1979 repeteerde. Wings voerde het lied uit tijdens hun tournee door het VK in 1979.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.