Buitenaardse muziek op Hit100

“Starships” is een nummer van rapper Nicki Minaj van haar tweede studioalbum Pink Friday: Roman Reloaded (2012). Het werd op 14 februari 2012 uitgebracht.

“Starships” piekte in de top vijf in vijftien landen. Het kwam binnen op nummer negen in de Amerikaanse Billboard Hot 100, stond in totaal 21 opeenvolgende weken in de top tien en piekte op nummer vijf. Het nummer is een van de best verkochte singles aller tijden wereldwijd, met 7,2 miljoen verkochte exemplaren, vanaf december 2012.

De bijbehorende videoclip is opgenomen op het eiland Oahu, Hawaï. De video, geregisseerd door Anthony Mandler, toont Minaj op een strand in een bikini, en aan het einde van de video is ze te zien op een feestje, dansend op het lied. De videoclip werd goed ontvangen door muziekcritici, velen prezen de caleidoscopische effecten in de video en de zorgeloze sfeer. De videoclip won de prijs voor Beste Vrouwelijke Video bij de MTV-Video Music Awards 2012. In september 2013 spande elektronische artiest Clive Tanaka een rechtszaak aan tegen Minaj en de schrijvers van het nummer, omdat hij beweerde dat het inbreuk maakte op zijn eigen compositie en opname van “Neu Chicago”, maar de rechtszaak werd afgewezen. Minaj uitte later spijt over het uitbrengen van het nummer. (Bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.