Mamma Mia! Wat een jaar was dat 1975

“Mamma Mia” is een nummer van de Zweedse topgroep ABBA, geschreven door Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Stig Anderson, met de leadzang gedeeld door Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad.

Het is het openingsnummer van het derde album van de groep, het titelloze ABBA (1975). Het nummer werd in september 1975 uitgebracht als zesde single. De naam van het nummer is afgeleid van het Italiaans, waar het een tussenwerpsel is dat wordt gebruikt in situaties van verrassing, angst of opwinding. Het komt overeen met het Engelse tussenwerpsel “my, my!” (wat inderdaad in sommige regels in het nummer te vinden is) maar betekent letterlijk “mijn moeder”. Het nummer was ABBA’s eerste nummer één in het Verenigd Koninkrijk sinds “Waterloo” in 1974. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.