Glad all over with the Dave Clark Five

“Glad All Over” is een nummer geschreven door Dave Clark en Mike Smith en opgenomen door The Dave Clark Five. In “Glad All Over” leidt Smith de groepszang, vaak in oproep- en antwoordstijl, met een saxofoonlijn die onder het hele nummer zorgde voor een grote “luchthamer” -beat, bekend als ‘de muur van geluid’ en de “Tottenham Sound”.

In januari 1964 werd het de eerste grote hit van de Britse groep, bereikte het nummer 1 op de UK Singles Chart en begon prompt de rivaliteit tussen Dave Clark Five en Beatles, waarbij het enorm succesvolle “I Want To Hold Your Hand” van de nummer 1 in Engeland werd verdreven. In april 1964 bereikte het nummer 6 op de Amerikaanse Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst en werd het de eerste Britse Invasion-hit van een andere groep dan The Beatles. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.