Living with the speed of sound

Speed of Sound is een nummer van de Britse rockband Coldplay. Het is geschreven door alle leden van de band voor hun derde studioalbum, X&Y (2005). Het nummer is opgebouwd rond een piano- en gitaarriff en bouwt zich op tot een enorm, synthesizer-zwaar refrein.

Het werd uitgebracht door Parlophone Records als de eerste single van het album. “Speed of Sound” beleefde zijn radiopremière op BBC Radio 1 met Lamacq op 19 april en werd vervolgens op 25 april 2005 uitgezonden op de Amerikaanse radio.

Coldplay-zanger Chris Martin gaf toe dat het nummer is ontwikkeld nadat de band naar de Engelse artrockzangeres Kate Bush had geluisterd. “Speed of Sound” werd uitgeroepen tot Song of the Year door de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) en werd tweemaal genomineerd bij de 48e Grammy Awards. Het nummer won in 2006 een Brit Award in de categorie Beste Britse single. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.