Hey girl, don’t bother me…and more

The Tams is een Amerikaanse groep uit Atlanta, Georgia, die in de jaren zestig hun grootste successen boekte, maar ook in de jaren zeventig en tachtig bleef scoren.

De band werd opgericht in 1960 en ontleende zijn naam aan de Tam o’shanter-hoeden die ze op het podium droegen. In 1962 hadden ze een hitsingle op Arlen Records. “Untie Me”, een compositie van Joe South, werd een Top 20-hit in de Billboard R&B chart. De daaropvolgende releases mislukten grotendeels tot 1964, toen “What Kind of Fool (Do You Think I Am)” de Top 10 bereikte in de Amerikaanse Billboard Hot 100. “Hey Girl Don’t Bother Me” was hetzelfde jaar ook een bescheiden Amerikaanse hit. The Tams hadden nog maar één grote Amerikaanse hit (in 1968) met “Be Young, Be Foolish, Be Happy”. Die piekte op # 26 op de Amerikaanse R & B-hitlijst en haalde vervolgens in 1970 de Britse Top 40. (bron)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.