Somewhere only we know: Hit100

“Somewhere Only We Know” is een nummer gecomponeerd en uitgevoerd door de Engelse alternatieve rockband Keane, officieel uitgebracht als eerste single van hun debuutalbum Hopes and Fears (2004). De single piekte tijdens de eerste verkoopweek op nummer drie in de UK Singles Chart.

In 2013 werd het nummer gecoverd door Lily Allen voor een kerstreclame van John Lewis; Allen’s versie bereikte de eerste plaats in de UK Singles Chart.

Richard Hughes, de drummer van Keane, gaf de volgende uitleg over het nummer op de fansite van Chris Flynn:

We zijn gevraagd of “Somewhere Only We Know” over een specifieke plaats gaat, en Tim heeft gezegd dat het voor hem, of ons als individuen, over een geografische ruimte kan gaan, of een gevoel; het kan voor iedereen iets individueels betekenen, en zij kunnen het interpreteren naar een herinnering van henzelf…Het is misschien meer een thema dan een specifieke boodschap…Gevoelens die universeel kunnen zijn, zonder noodzakelijkerwijs totaal specifiek te zijn voor ons, of een plaats, of een tijd…

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.