Dr. Alban, waar is die gebleven?

In de Number One Show van deze week aandacht voor Sing Hallelujah van Dr. Alban. Maar wat is het verhaal achter dat nummer en waar is deze artiest gebleven?

“Sing Hallelujah!” is een klassiek danslied dat de tand des tijds heeft doorstaan. Uitgebracht in 1993 door de Zweedse muzikant en producer Dr. Alban, maakten het pakkende refrein en het opzwepende ritme van het liedje het tot een onmiddellijke hit in Europa en daarbuiten. Het bereikte de top vijf in verschillende landen, waaronder Belgiรซ, Denemarken, Finland, Duitsland, IJsland en Zwitserland.

De populariteit van het nummer was te danken aan de unieke mix van gospel en disco, waardoor het een hit werd in clubs en op de radio. Het nummer bevatte ook een gospelkoor dat een vleugje soul toevoegde aan de dansbeat. De bijbehorende videoclip, die veel werd gedraaid op MTV Europe, hielp om het nummer een plaats te geven in de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld.

En over wat hij nu doet: In juni 2020 bracht Alban het nummer “Drama” uit, ook in het Zweeds, in samenwerking met zanger Folkhemmet. Het nummer gaat over Alban’s langdurige onaangename relatie met Zweedse sensatiejournalisten.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.