All Beatles-classics every weekend

“From Me to You” is een nummer van de Engelse band The Beatles, uitgebracht in april 1963 als hun derde single. Het werd geschreven door Paul McCartney en John Lennon.

Het nummer was de eerste nummer 1-hit van The Beatles op de officiële Britse hitlijst voor singles, maar de tweede, na “Please Please Me”, op de meeste andere singles-charts die destijds in het Verenigd Koninkrijk werden gepubliceerd.

Amerikaans succes

“From Me to You” had geen impact in de Verenigde Staten bij de oorspronkelijke release. In plaats daarvan zorgde een coverversie uit 1963 van Del Shannon ervoor dat het nummer de eerste Lennon-McCartney-tune werd die de Amerikaanse popcharts binnenkwam. Het origineel van The Beatles werd opnieuw uitgebracht in de VS in januari 1964 als de b-kant van “Please Please Me” en bereikte nummer 41.

Brievenrubriek

Lennon en McCartney begonnen “From Me to You” te schrijven terwijl ze op een bus zaten op weg naar Shrewsbury als onderdeel van de tournee van The Beatles met Helen Shapiro. De titel was geïnspireerd op de naam van de brievenrubriek van de New Musical Express, die ze lazen: “From You to Us”. Het nummer werd door The Beatles beschouwd als innovatief en pakkend genoeg om als single te worden uitgebracht. Het was een van de weinige Lennon-McCartney-nummers die ze echt samen schreven.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.