Come dancing with Vanessa Paradis

“Be My Baby” is een iconisch nummer van de Franse zangeres en actrice Vanessa Paradis. Het werd geschreven door Lenny Kravitz en was de eerste Engelstalige single van Paradis.

Het nummer werd uitgebracht in september 1992 en werd al snel een hit in veel Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het nummer was ook haar tweede single die werd uitgebracht in de VS en Australië.

De bijbehorende videoclip kreeg veel rotatie op MTV Europe en de singlehoes was hetzelfde voor alle landen, behalve de VS, waar het woord “Paradis” in het wit stond in plaats van kastanjebruin. Een drie-single CD maxi werd in beperkte oplage uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en bevatte foto’s van de videoclip in het boekje.

“Be My Baby” werd opgenomen als onderdeel van Vanessa’s gelijknamige derde studioalbum uit 1992, waarvan de bonustrack “Joe le taxi” was, haar eerste hitsingle. Het nummer betekende voor Vanessa een doorbraak naar een Engelstalig publiek en liet haar veelzijdigheid als artiest zien. Het nummer wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een klassieker van de Franse popmuziek en als een van de grootste hits van Vanessa Paradis’ carrière.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.