Weekendradio met Stevie Wonder

“I Was Made to Love Her” is een iconisch soulnummer dat werd opgenomen door de Amerikaanse muzikant Stevie Wonder in 1967 voor het Tamla-label van Motown. Het nummer werd geschreven door Wonder, zijn moeder Lula Mae Hardaway, Sylvia Moy en producer Henry Cosby, en verscheen op Wonders album “I Was Made to Love Her” uit 1967.

Als single behaalde “I Was Made to Love Her” de tweede plaats in de Billboard Pop Singles chart in juli 1967. Het nummer werd van de eerste plaats gehouden door “Light My Fire” van de Doors en stond vier opeenvolgende weken op nummer 1 in de Hot Rhythm & Blues Singles chart in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk bereikte het nummer de vijfde plaats, wat Wonders eerste top tien hit in dat land betekende. Toen hem in een interview in 1968 werd gevraagd welk van zijn liedjes er voor hem uitsprong, antwoordde Wonder: “‘I Was Made to Love Her’ omdat het een echt liedje is.”

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.