Get in the French mood

Zebda is een Franse band uit Toulouse, bekend om zijn politiek activisme en diverse muziekstijlen. De groep, opgericht in 1985, bestond uit zeven muzikanten van verschillende nationaliteiten en hun muziek richtte zich voornamelijk op politieke en sociale rechtvaardigheid, de status van immigranten en minderheden in Frankrijk, en de bewoners van de Franse banlieues, of voorsteden.

Zebda kreeg veel erkenning, evenals verschillende prijzen, voor hun single “Tomber la chemise” (“Doe je shirt uit”) uit 1998. In 2001 leidde de band een onafhankelijke politieke partij die meer dan 12% van de stemmen behaalde in de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen in Toulouse. De groep ging uit elkaar in 2003 maar kwam in 2011 weer bij elkaar.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.