How you samba de zomerhit van 2023?

Kris Kross Amsterdam is een dj-trio dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden in Nederland en ver daarbuiten. Met hun mix van moderne r&b, hiphop, funk, soul, pop en house hebben ze al vele hits op hun naam staan en weten ze keer op keer het publiek te vermaken met hun energieke optredens.

Eén van de grootste hits van Kris Kross Amsterdam is “Whenever”, een nummer dat oorspronkelijk van Shakira is maar door het trio in een eigen stijl is uitgebracht. Het nummer werd een enorme hit en werd dagelijks meer dan een miljoen keer beluisterd. Het succes van “Whenever” zorgde ervoor dat Kris Kross Amsterdam wereldwijd bekendheid kreeg en steeds meer optredens kon geven.

Maar hoe word je nu – net als How You Samba – de zomerhit van 2023? Welke ingrediënten heb je nodig om net zo’n succesvolle carrière als Kris Kross Amsterdam te hebben? Hieronder geven we je tips om zelf aan de slag te gaan als dj en producer.

Muziekstijlen

Allereerst is het belangrijk om te weten welke muziekstijlen er momenteel populair zijn. Trends veranderen namelijk constant en wat vandaag hot is kan morgen weer helemaal uit zijn. Door goed op de hoogte te blijven van wat er speelt in de muziekwereld kun je inspelen op deze trends en ervoor zorgen dat jouw muziek relevant blijft voor het publiek.

Daarnaast is het belangrijk om unieke muziek te maken die zich onderscheidt van anderen. Dit betekent niet dat je compleet nieuwe muziekstijlen moet uitvinden, maar wel dat je jouw eigen draai geeft aan bestaande stijlen. Kris Kross Amsterdam doet dit bijvoorbeeld door verschillende muziekstijlen te combineren en daar hun eigen sound van te maken.

Samenwerken

Een andere belangrijke factor is samenwerking. Veel succesvolle hits zijn het resultaat van samenwerking tussen artiesten en producers. Door samen te werken met andere muzikanten kun je nieuwe ideeën opdoen en inspiratie opdoen voor nieuwe tracks.

Tot slot is het belangrijk om veel live optredens te geven en zo een fanbase op te bouwen. Door regelmatig op te treden kun je feedback krijgen van het publiek en leer je wat wel en niet werkt tijdens een optreden. Daarnaast zorgt een goede live show ervoor dat mensen terug blijven komen naar jouw shows en dat je steeds meer bekendheid krijgt.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.