Waar de wind ons brengt…daar is Hit100

Noir Désir was een Franse rockband die van 1983 tot 2010 actief was. De band werd opgericht in Bordeaux door zanger Bertrand Cantat, drummer Denis Barthe, gitarist Serge Teyssot-Gay en bassist Frédéric Vidalenc (vervangen in 1996 door Jean-Paul Roy).

Gedurende hun carrière brachten ze verschillende succesvolle albums uit en scoorden ze hits met nummers zoals “Aux sombres héros de l’amer”, “Tostaky (le continent)”, “Un jour en France” en “L’Homme pressé”. Echter, hun bekendste album is Des visages des figures uit 2001 met daarop het iconische nummer Le vent nous portera.

Geschiedenis

In 2003 werd Noir Désir getroffen door een tragedie die de band voorgoed zou veranderen. Bertrand Cantat sloeg zijn vriendin Marie Trintignant in coma tijdens een ruzie in een hotelkamer in Litouwen. Enkele dagen later overleed zij aan haar verwondingen. Cantat werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf door een Litouwse rechter en bracht de helft van zijn straf uit in een gevangenis vlak bij Toulouse. Op 16 oktober 2007 kwam hij vrij.

Ondanks deze tragische gebeurtenis werd het platencontract van de band verlengd tijdens de opsluiting. Echter, in 2010 besloot Noir Désir toch uit elkaar te gaan. Hoewel het einde van de band een trieste gebeurtenis was voor hun fans, blijft hun muziek voortleven en heeft het een blijvende impact gehad op de Franse rockscene.

Le vent nous portera

Een van de meest memorabele nummers van Noir Désir is zonder twijfel Le vent nous portera. Dit nummer, met gitaarspel van Manu Chao, staat op hun album Des visages des figures en werd uitgebracht in 2001. Het nummer werd al snel een hit en bereikte hoge posities in de Franse hitlijsten.

Le vent nous portera is een melancholisch en poëtisch lied dat gaat over het idee dat we ons laten leiden door de wind. De tekst roept beelden op van vrijheid en avontuur, waarbij de wind symbool staat voor verandering en nieuwe mogelijkheden. Het nummer wordt gekenmerkt door Cantat’s intense zangstijl en het meeslepende gitaarspel.

Met zijn krachtige melodieën en diepgaande teksten heeft Le vent nous portera generaties muziekliefhebbers geraakt. Het is een tijdloos nummer dat nog steeds regelmatig te horen is op radiozenders in Frankrijk en daarbuiten.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.