Nummer 1 in de VS: Jungkook

Jeon Jung-kook, beter bekend als Jungkook, is een Zuid-Koreaanse zanger en lid van de populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS. Hij heeft al enkele solonummers uitgebracht, waaronder “Begin” in 2016, “Euphoria” in 2018 en “My Time” in 2020, die allemaal hoog scoorden op de Gaon Digital Chart in Zuid-Korea.

In 2022 werkte hij samen met de Amerikaanse singer-songwriter Charlie Puth aan het nummer “Left and Right”, dat de 22e plaats bereikte in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In hetzelfde jaar brak hij een record door als eerste Zuid-Koreaanse artiest een officieel nummer uit te brengen voor de soundtrack van het FIFA Wereldkampioenschap voetbal, met het nummer “Dreamers”, dat hij uitvoerde tijdens de openingsceremonie van het evenement.

Bijzondere prestatie

In 2023 bracht Jungkook zijn debuut solosingle “Seven” uit, waarin hij samenwerkte met Latto. Dit nummer kwam deze week tegelijkertijd binnen op de eerste plaats in de Billboard Hot 100, de Global 200 en de Global Excl. US-lijsten, waarmee hij de eerste Koreaanse soloartiest werd die deze prestatie behaalde. Bovendien werd het ook het snelste nummer in de geschiedenis van Spotify dat 100 miljoen streams op het platform overschreed. Seven is te beluisteren in de Number One Show van deze week.

Badminton

Jungkook, geboren op 1 september 1997 in Busan, Zuid-Korea, toonde al op jonge leeftijd interesse in muziek en droomde aanvankelijk van een carrière als badmintonspeler. Na het zien van G-Dragon optreden op televisie, werd hij echter geïnspireerd om zanger te worden. Hij werd uiteindelijk opgemerkt door Big Hit Entertainment, waar hij als trainee begon en in 2013 debuteerde als lid van BTS.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.