The Dolly Dots: zo denken ze over jongens

De Dolly Dots: Een Nederlandse meidengroep met een rijke geschiedenis. In 1978 begonnen Peter van Asten en Richard de Bois het idee voor de groep en vroegen Angéla Kramers als eerste lid. Samen met Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Patty Zomer vormden ze de kern van de groep. Oorspronkelijk wilde Angela Groothuizen niet meedoen, maar Ria Brieffies werd later aanbevolen en bracht een dynamiek die werkte voor de groep.

De Dolly Dots scoorden talloze hits binnen en buiten Europa, waaronder hun grootste hit in Nederland, “Love Me Just A Little Bit More.” Het jaar 1984 was het meest succesvolle jaar met een eigen televisieserie, poppen en uitverkochte concerten in Carré.

Reünie-optredens

Na hun succesvolle jaren gingen de Dolly Dots in 1988 uit elkaar, maar ze kwamen in 1998, 2007, en 2021 weer bij elkaar voor reünie-optredens. Het overlijden van Ria Brieffies in 2009 was een tragisch moment voor de groep, maar ondanks hun eerdere belofte om niet meer als Dolly Dots op te treden, bleven ze toch bij elkaar komen voor speciale gelegenheden.

In januari 2020 werd aangekondigd dat de Dolly Dots opnieuw zouden optreden met een tournee genaamd “Sisters on Tour.” Na enkele vertragingen vanwege de COVID-19-pandemie, begon de tournee in het najaar van 2021 en eindigde op 14 december 2022 met een slotconcert in de Ziggo Dome, onder de titel “Symphonica in Rosso.”

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.