Duits succes van Kamrad bij Hit100

Tim Kamrad, geboren op 10 april 1997 in Wuppertal, is een getalenteerde Duitse singer-songwriter die zijn muziek uitbrengt onder de naam KAMRAD. Zijn roots liggen in Langenberg, een stadswijk van Velbert, waar hij opgroeide en momenteel ook weer woont. Hij is deze week te beluisteren op Hit100.nl

Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Polen. Op jonge leeftijd ontwikkelde hij al een liefde voor muziek en begon op vijfjarige leeftijd gitaar te spelen. Hij nam ook deel aan het schoolkoor tijdens zijn basisschooljaren.

Hoewel hij aanvankelijk een studie in Wirtschaftsingenieurwesen (Economische Ingenieurswetenschappen) aan de Technische Universiteit Dortmund begon, besloot hij deze opleiding af te breken om zich volledig te richten op zijn muzikale carrière.

Muziekcarrière

Na enkele kleinere bandprojecten en eerste ervaringen met songwriting, kreeg Tim Kamrad de kans om samen te werken met de Rent-A-Record-Company-service van Motor Music. Onder dit label bracht hij op 7 oktober 2016 zijn debuutsingle “Changes” uit. Dit markeerde het begin van zijn officiële muziekcarrière.

In november 2016 trad Tim Kamrad op als voorprogramma van Lions Head tijdens de “See You Tour Part II” door Duitsland en Oostenrijk. Hij had ook de gelegenheid om op 15 december 2016 als openingsact op te treden voor de succesvolle jaren 80er jaren-band ABC in Keulen.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.