Thank you, de miskende muziek van the Pale Fountains

Of ze live net zo geweldig zijn als op de plaat moet je zelf maar even beoordelen na het zien van bovenstaande video. Feit is wel dat ‘Thank you’ van de Liverpoolse band Pale Fountains nooit de status van ‘plaat met eeuwigheidswaarde’ heeft bereikt.

Wat enorm jammer is. Het is een track die bij verzamelaars in een achterafbakje schuilt, maar de dynamiek en emotie in het nummer is geweldig. Is het weer eens een sombere, regenachtige dag, zet dan dit nummer op en wees dankbaar voor alles wat je wél hebt!

Sixties inspiratie

De Pale Fountains was een Engelse band opgericht in Liverpool in 1980. De band bestond uit Mick Head (zanger/gitarist), Chris McCaffery (bassist), Thomas Whelan (drummer), trompettist Andy Diagram (horns) en Ken Moss (gitarist). De groep liet zich inspireren door muziek uit de jaren 60, zoals Love, Burt Bacharach en The Beatles.

Bij de uitgang

Hoewel The Pale Fountains niet veel commercieel succes boekten, ontving de band wel lovende kritieken voor hun twee albums uitgebracht bij Virgin: “Pacific Street” (1984) en “…From Across the Kitchen Table” (1985). Hun enige single die de top 50 haalde in de UK Singles Chart was “Thank You”, die in 1982 op nummer 48 kwam.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.