Albert Hammond schreef niet alleen zijn eigen hits

Het nummer “I Don’t Wanna Die in an Air Disaster” van Albert Hammond is afkomstig van zijn derde album, genaamd “Albert Hammond,” uitgebracht in 1974. Dit album werd goed ontvangen in Nederland en België en leverde twee succesvolle singles op: “I’m a Train” en “I Don’t Wanna Die in an Air Disaster”.

Het nummer heeft een dubbele verhaallijn, waarbij Hammond zijn verlangen uitdrukt om jong en wild te blijven, maar tegelijkertijd zijn angst voor een vliegtuigongeluk. Albert Hammond is een in Londen geboren singer-songwriter met Gibraltarese roots. Hij heeft samengewerkt met Mike Hazlewood aan verschillende hits in de jaren ’70 en heeft ook als songwriter bijgedragen aan bekende nummers van artiesten zoals Tina Turner en Whitney Houston.

Hammond heeft een indrukwekkend repertoire met hits zoals “Nothing’s Gonna Stop Us Now” en “When I Need You”. Hij werd geëerd met herdenkingspostzegels in Gibraltar en ontving ook de Ivor Novello Award. Hij componeerde ook de muziek voor Axelle Red’s “Sensualité”.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.