Lovers in Japan, kun je die meezingen?

De Britse rockband Coldplay bracht het nummer “Lovers in Japan” uit als onderdeel van hun vierde studioalbum, “Viva la Vida or Death and All His Friends.” Dit nummer kenmerkt zich door een intrigerend tack piano-intro, gevolgd door gitaarklanken en meeslepende refreinen, ondersteund door pianoklanken die de tekst van het nummer vergezellen.

Het werd op 3 november 2008 als promotiesingle uitgebracht en klom naar nummer 10 op de Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles-lijst. Bovendien prijkte het op nummer 19 van de Adult Top 40-lijst van Billboard. Muziekcritici verwelkomden “Lovers in Japan” met open armen, prijzend om zijn algehele geluid.

Inhoud

Het nummer begint met een detuned tack piano-geluid en ontwikkelt zich tot een opgewekt geheel met gitaarriffs en oprijzende refreinen. Het wordt vergeleken met het geluid van de Ierse rockband U2. De tekst van het nummer reflecteert op de vluchtigheid van tijd en het doorzettingsvermogen van mensen in de race van het leven.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.