‘Bridge to Your Heart’ van Wax: onvergetelijke hit

“Bridge to Your Heart,” oorspronkelijk bekend als “Building a Bridge to Your Heart,” is een nummer van de band Wax, afkomstig van hun tweede studioalbum “American English” uit 1987. Dit lied werd de meest populaire single van de groep in hun thuisland het Verenigd Koninkrijk en bereikte de 12e plaats op de UK Singles Chart, terwijl het in andere Europese landen, zoals Nederland en Zweden, in de top tien belandde.

In maart 1987 begonnen bandleden Andrew Gold en Graham Gouldman met het schrijven en opnemen van nummers voor hun opvolger van het debuutalbum “Magnetic Heaven,” namelijk “American English.” “Bridge to Your Heart” was een van deze nummers.

Mislukte relatie

Het nummer opent met Gold die aftelt van één tot twee, ondersteund door drums, en gaat dan door naar vier – “Wachten… NU!” Het grootste deel van het nummer wordt gekenmerkt door Gold’s zang, ondersteund door drums en pop-geïnspireerde muziek. Er is ook een blaassectie die begint nadat Gold “Horn!” heeft geschreeuwd. De songteksten gaan over een mislukte relatie tussen een man en een vrouw, waarbij de man probeert de relatie nieuw leven in te blazen door de vrouw een nieuwe start te beloven en dat hij haar beter zal behandelen. Hij verkondigt vervolgens in het refrein dat hij een “brug” bouwt naar het hart van de vrouw. (Bron: Wikipedia)

Programma’s deze week

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.