Adriaan Persons maakt je blij

Wat een heerlijk nummer is het ‘Vanavond komt ze naar mij’ van Adriaan Persons. Wie dat is? Dit schrijft Wikipedia onder andere:

Adriaan Persons, geboren op 19 juni 1996 in Breda, is een veelzijdige Nederlandse muzikant, songwriter en producer. Zijn muzikale reis begon al op 6-jarige leeftijd met het bespelen van de piano, waarna hij zijn eigen muziek begon te schrijven. Een volgende stap in zijn ontwikkeling was zijn studie aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

X-factor

In 2013 maakte Persons zijn entree in de muziekwereld door deel te nemen aan het tv-programma X-factor, waar hij indruk maakte en tot de halve finales kwam. Dat jaar deelde hij het podium met Gavin DeGraw in het programma Evers Staat Op van Edwin Evers op Radio 538.

Niet lang daarna vond Persons zijn plek als toetsenist bij de band Rondé, waar hij niet alleen de toetsen bespeelde maar ook een cruciale rol speelde als songwriter. Zijn bijdragen, waaronder de hit “Run,” droegen bij aan het succes van de band. In 2020 nam hij echter het besluit de band te verlaten en zich te concentreren op zijn carrière als songwriter en producer.

Nieuw Muzikaal Talent

Sindsdien heeft Persons samengewerkt met diverse artiesten en heeft hij zijn stempel gedrukt op succesvolle nummers. Een opvallende vermelding is zijn bijdrage als componist/tekstschrijver aan het nummer “Perfect” van Lucas & Steve, waarmee hij in 2021 de welverdiende erkenning kreeg in de vorm van een Buma Award. Deze track heeft inmiddels indrukwekkend meer dan 100 miljoen streams behaald.

Naast zijn artistieke werkzaamheden is Persons ook betrokken in de muziekindustrie als onderdeel van het team van Houston Comma, een muziekproductie- en uitgeverijbedrijf. Daar fungeert hij als A&R, waar hij een rol speelt in het ontdekken en ontwikkelen van nieuw muzikaal talent. Zijn veelzijdigheid en bijdragen aan bekende nummers maken Adriaan Persons een naam om in de gaten te houden in de Nederlandse muziekscene.

Mijn radioshows deze week:

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.