Eric Clapton op Hit100.nl

Deze week onder andere het nummer Promises in de drie uur reclamevrije radio van Hit100. Eric Clapton haalde inspiratie voor “Promises” uit zijn eigen tumultueuze persoonlijke leven en relaties. Het nummer weerspiegelt de emotionele onrust en verwarring die hij in deze periode ervoer.

In die tijd (1978) was Clapton ongeveer vier jaar samen met Pattie Boyd Harrison, de toenmalige ex-vrouw van zijn beste vriend George Harrison, die de inspiratie vormde voor het Layla-album. Ze trouwden in 1978. Overigens hield dit Clapton’s flirtende aard niet in toom, want in de jaren ’80 kreeg hij twee kinderen van twee verschillende vrouwen, wat resulteerde in zijn scheiding van Pattie.

Het nummer gaat over de complexiteit van liefde en relaties, met name de strijd om beloften aan jezelf en anderen na te komen. Clapton geeft zo de angst en het conflict weer die ontstaan wanneer men wordt geconfronteerd met de uitdagingen van toewijding en trouw blijven aan zijn woord.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.